Wearables – årets julklapp!

Solen lyser, du strosar fram på gatan och diggar till din favoritlåt. Inga hörlurar så långt ögat når, inte ens små plug ins! Telefonen ringer. ”Svara” säger du rakt ut i luften och vips kan du prata med personen som precis ringde. Produkten heter Bose Frames och är en del av årets tekniktrend Wearables- Eventyr har testat dem!

Det var under SXSW, känd som tech-, musik- och filmfestivalen South by South West som högtalarföretaget Bose lanserade sina solglasögon med inbyggda högtalare. Glasögonen finns i två modeller och Bose är först ut på marknaden med att lansera denna typ av produkt. Glasögonen finns nu att köpa i USA och väntas lanseras globalt i maj. Solglasögonen kopplas via Bluetooth till din telefon och tillåter dig att lyssna på musik och ta samtal. Bose menar att glasögonen möjliggör en scroll-fri tillvaro där du med rösten kan styra dina samtal och musik. Bose Frames är en del av teknikkonceptet Wearables, teknik som du bär på dina kläder eller som accessoarer.

Nästa steg för företaget är att integrera AR i sina glasögon och under SXSW visades en prototyp som demonstrerade hur ljudbaserade AR glasögon skulle se ut. 50 miljoner dollar ska investeras för att utveckla AR glasögonen. Under tiden får vi nöja oss med wearables och Eventyr diggar trenden starkt. Vågar vi påstå att det blir årets julklapp för tekniknördar?

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr