Visuell design är framtidssäkert

Visuell design handlar i grunden inte om att skapa vackra bilder; det handlar om att lösa problem. Och när världen står inför en osäker framtid kommer det att finnas många problem att lösa. Därmed också ett större behov av visuell design för att skapa en begriplig framtid.

Läser man artiklar om vår framtid så säger många att år 2050 kommer övergången till en digital värld sannolikt att ställa många människor utan arbete. Vi ser redan automatiserade butiker som inte har någon personal alls. Förare, kanske till och med piloter, kommer att ersättas av självkörande fordon och leveransdrönare. Till och med delar av arkitekters, advokaters och revisorers arbete kommer att kunna tas över av artificiell intelligens.

Men det finns en sak som datorer tycker är svårt att göra: tänka kreativt.

Visuell design triggar de delar av oss som gör oss mänskliga; intryck, känslor, hur vi uttrycker oss och reagerar. Våra budskap från människa till människa kommer att vara aktuella så länge vi existerar på denna planet. Grundkonceptet handlar om att få mottagaren av budskapet att förstå vad vi menar. Om vi då även kan få mottagaren att känna det du vill förmedla är vi hemma.

Så när ni sitter och planerar ert företags strategi, er kommunikation och hur ert varumärke ser ut i framtiden. Kom ihåg att visuell design gör skillnaden. Dessutom är det framtidssäkert.

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr