Vem bryr sig?

För fyra år sedan kom endast en partiledare till den då nystartade Järvaveckan. Men idag har järvaveckan blivit en plattform som inget parti vågar missa. Under fem dagar möts politiker, myndigheter, företag och organisationer på Spångas idrottsplats.

Järvaveckans kärna är att förstå de utmaningar ”utsatta områden” står inför men också lyfta den potential som finns i samma område. Arrangörernas önskan är att minska avståndet mellan folk och folkvalda och minska utanförskapet i förorterna.

Partierna har, likt Almedalen, varsin dag och ett tema. Några av årets teman är jämlikhet och jämställdhet, skola och utbildning, arbetsmarknad och etablering och trygghet och insatser. Men dagarna fylls inte bara av politik. På scenen kommer ett gäng svenska artister uppträda, det kommer hållas en rad seminarier, panelsamtal, teater och aktiviteter för barn och ungdomar.

Järvaveckan har också blivit en viktig rekryteringsplattform.
-I år erbjuds 2000 jobb säger grundaren Ahmed Abdirahman.

Årets tema ”Vem bryr sig?” har fått stor uppmärksamhet.
– ”Vem bryr sig” handlar om att det inte längre är ett valår och att politik inte bara ska handla om valen utan även det som händer mellan dem. Vem bryr sig, engagerar sig, så att vi får ett bättre Sverige? säger Ahmed. Vi vill ju så klart att alla ska svara ”Jag bryr mig”. Varenda företag, myndighet och parti.

För mer info, besök https://jarvaveckan.se/

Källa: Jarvaveckan.se och SVT Nyheter

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr