Trots socialt avstånd kommer vi närmare än någonsin

När gränser stängs och invånare hålls fysiskt ifrån varandra finns det mycket som känns hopplöst. Att inte kunna ge mormor den där kramen, att inte kunna bjuda in till födelsedagskalas för att fira eller träffa sina kollegor varje dag känns tungt. Men faktum är att vi nu har möjlighet att komma närmare varandra än någonsin förr. Både privat men även på jobbet. Eventyrs digitala strateg Sally Jönsson delar med sig av sina tankar och rekommendationer.

De digitala verktygen har funnits länge, men kanske är det först nu vi har uppfattat dess full potential. När många företag ”tvingas” in i den digitala utvecklingen finns det många möjligheter att stärka den interna kommunikationen. Arbetsvardagen lär se annorlunda ut i framtiden, även när krisen är över, därför är det viktigt att redan nu anamma teknikens möjligheter.

Kom varandra närmare
Många företag utmanas av att deras medarbetare sitter hemifrån och jobbar. Men jag skulle vilja uppmana till att tänka om, nu finns det en fantastisk möjlighet att komma närmare sina anställda. Hur ofta kommunicerar ni med era anställda normalt? Kanske inte lika ofta som ni tror. Sätt upp återkommande digitala avstämningar, AWs eller luncher. Lär känna varandra utanför kontoren, mellan olika avdelningar och utanför den klassiska jobbsfären.

Träffas oftare men annorlunda 
Många företag har endast ett årligt möte där alla medarbetare träffas där de får ta dela av information, nätverka och umgås. Men nu öppnas möjligheter till att tänka om. Även om vi i framtiden kommer fortsätta ha våra årliga fysiska möten kan dessa kompletteras med kortare digitala träffar. En tätare kommunikation som paketeras rätt bidrar till starkare band mellan företaget och dess anställda.

Kommunicera mera
Tekniken har funnits länge, men det kanske är nu vi alla inser dess potential till fullo. Vi har länge använt poddar som ett fantastiskt verktyg att nå ut, både internt och externt. Kanske kan ni genom personporträtt stärka den interna stoltheten på företaget? Eller genom spännande vloggar öppna upp och bjuda in anställda till att få ta del av större delar av verksamheten. Möjligheterna till kommunikation är många!

Stärk ert employer brand
Hur ni agerar i rådande situation är avgörande för hur ert employer brand uppfattas framöver. Hur stöttar ni era anställda, vilka möjligheter ges och hur kommunicerar ni? Insatserna kan vara stora eller små, men kommer spela en viktig roll. Kanske erbjuder ni en digital PT, sänder ert egna TV-program en gång i veckan eller öppnar upp för digitalt ”häng”. Kom ihåg att era medarbetare behöver positiv energi, se till att det är ni som bidrar med den!

Eventyr har lång erfarenhet av att skapa starkare upplevelser och smartare kommunikation. Hör av dig till oss så hjälper vi er!

Sally Jönsson
Projektledare och digital strateg
sally.jonsson@eventyr.se

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr