Smekmånaden är över- nu är kraven högre än någonsin

Vårens omställning till digitalt arbete, möten och event skedde under speciella omständigheter och förväntningarna på kvalitén var ganska lågt ställda. Men när vi alla börjar bli varma i kläderna kommer även kravnivån höjas och vi är inte lika förlåtande. Det är dags att steppa upp!  

En VD som inte hörs, en halvkass bild och några snabbt ihopsatta PPT bilder. Eller ett morgonmöte med en osynkad dragning och en halvsnurrig session av breakouts. Mitt i Corona kaoset kändes det ändå okej. Viktigast var att man fortsatte att kommunicera och behöll kontakten med sina anställda och kollegor. Men nu har det gått några månader och synen på de digitala mötena är en annan.

Detsamma gäller för byråer och produktionsbolag som under våren snabbt satte upp studios och uttalade sig som proffs på digitala möten. Aktörer som aldrig jobbat med programsättning, dramaturgi eller effekt. Det funkade, ett tag. Men rent krasst, att bara ta innehållet från ett fysiskt möte eller konferens och filma av och sända ut, det är precis så tråkigt som det låter. Ett digitalt möte måste läggas upp på ett helt annat sätt, med fokus på att behålla deltagarnas uppmärksamhet hela tiden!

De digitala mötena är här för att stanna. Det är de flesta överens om. Inte nödvändigtvis genom att helt konkurrera ut de fysiska men som ett effektivt komplement. Det finns många fördelar med digitala möten och det är spännande att se hur snabbt utvecklingen och acceptansen har slagit rot under våren. Låt oss tillsammans se till att inte förstöra dessa fantastiska digitala möjligheter genom att skapa dåliga digitala möten. Vi har kunskapen och verktygen för att utveckla engagerande digitala möten som människor ser fram emot att delta i.

Låt oss tillsammans skapa möten som väcker WOW-känslor och driver utvecklingen framåt! Är ni med oss?

Sally Jönsson
Projektledare och digital strateg, Eventyr

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr