Rekordår för poddar både i Sverige och på Eventyr

Under 2018 fullkomligen exploderade intresset för podcast i Sverige, vilket även märktes på Eventyr. Totalt producerade Eventyr nästan 100 avsnitt åt kunder från en rad olika branscher och efterfrågan är fortsatt stark under 2019. Anledningen till att många företag väljer poddar som en kommunikationskanal, både internt och mot kunder, är att det är ett kostnadseffektivt sätt att nå ut till många. Samt att mottagaren har möjlighet att ta till sig innehållet när som helst.

I Sverige har lyssnandet på poddar ökat stort de senaste två-tre våren. I dagens Orvesto Konsument 2018:2 har samtliga podcasts med en räckvidd på över 40 000 lyssnare/vecka ökat sedan förra mätningen. Mätningen genomfördes under förra årets sommarmånader, en period då poddlyssnandet stiger på andra medieslags bekostnad. I jämförelse med sommaren 2017 så har podcastlyssnandet på veckonivå ökat med så mycket som 27 procent.

Sveriges mest populära poddar är P3 Dokumentär, Sommar i P1 och Vinter i P1. Sedan förra mätning har Alex och Sigge fått lämna över fjärdeplatsen till  Skäringer & Mannheimer som har 225 000 lyssnare i veckan.

Är ditt företag också intresserad av att nå ut via podcast, kontakta Niclas Rahm, Creative Director på Eventyr för konsultation på niclas.rahm@eventyr.se

Topp 10 i Poddtoppen för maj-augusti 2018:

P3 Dokumentär

Sommar & Vinter i P1

P1 Dokumentär

Skäringer & Mannheimer

Rättegångspodden

Alex & Sigge

Creepypodden

Historiepodden

Mordpodden

Framgångspodden

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr