Eventyr

Möten som skapar skillnad. Live, digitalt & socialt

What's Up

Här skriver vi om sånt som händer i vår värld

What’s Up?

Smekmånaden är över- nu är kraven högre än någonsin

Vårens omställning till digitalt arbete, möten och event skedde under speciella omständigheter och förväntningarna på kvalitén var ganska lågt ställda. Men när vi alla börjar bli varma i kläderna kommer även kravnivån höjas och vi är inte lika förlåtande. Det är dags att steppa upp!  

Läs mer

Linus Nylund ny AD på Eventyr/Tapaus

Eventyr gick tidigare i år samman med finska Tapaus med ambitionen att bli nordens ledande byrå inom event och kommunikation. Nu förstärker man det kreativa erbjudandet och rekryterar Linus Nylund som senior art director. Han tillträdde sin tjänst i augusti och kommer närmast från kommunikationsbyrån Humblestorm och har tidigare jobbat med kunder som Spotify, Microsoft, Samsung, Telia, Electrolux.

Läs mer

Glöm inte att säga “Hej”

Säg hej och avvakta med ditt maraton. Eventyr tipsar om hur man bäst kommer igång efter semestern när man inte kan gå tillbaka till sin arbetsplats utan än en gång ska installera hemmakontoret!

Läs mer

Inspirationsmorgon med Christina

Vi befinner oss i förändringarnas tid. Förändring kan både vara spännande och något vi värjer oss emot. Den 24 Juni fick Eventyrs kunder möjlighet att delta i ännu en digital inspirationsmorgon där vi bjöd in en av Sveriges mest omtyckta föreläsare, Christina Stielli för att tala på just ämnet förändring.

Läs mer

Årets sommarpratare- dessa får ni inte missa

De må ha varit en annorlunda lansering gentemot den klassiska pressträffen i Berwaldhallen, men spänningen var lika stor som vanligt. Idag lanserades årets sommarpratare och det finns helt klart ett antal spännande namn med på listan. Eventyr har listat vilka ni inte bör missa!

Läs mer

Självledarskap med Elizabeth Kuylenstierna

I den rådande situationen sitter många av oss hemma och jobbar. Vi förväntas uträtta samma arbete som vi gjorde på kontoret där vi hade rutiner, chefer och kollegor fysiskt närvarande. Hur leder du dig själv i det arbetet?

Läs mer

Det är i tuffa tider vi utvecklas

En varm aprilmorgon år 2001 klev jag in på kontoret på Skeppsbron. Jag var lycklig, men rätt slutkörd. Under helgen hade jag och mitt team genomfört en riktigt lyckad konferens i Åre för Tele2 och deras kunder. Det hade varit en resa där målgruppen haft skyhöga förväntningar och alla kollegor på byrån hade velat projektleda just det projektet. Samma helg hade ett annat team varit på Kos för att genomföra projektet kring sammanslagningen av Capgemini och Ernst & Young. 2000 personer från två olika företagskulturer skulle integreras och börja samarbeta. Gänget som kom tillbaka från den helgen var också uppfyllda, men än mer slutkörda än vad vi var. På den tiden var vi inte lika erfarna när det kom till schemaläggning och sömn var inget som stod på agendan.

Läs mer

Ännu en digital morgonsuccé

Över 600 deltagare kopplade upp sig på onsdagsmorgonen för att ta del av Eventyrs andra digitala inspirationsfrukost. Med kända ansikten som Kjell A. Nordström, Anja och Filippa, Magdalena Forsberg, Silvana Imam, Lina Hedlund och många fler, diskuterades hur begränsningar skapar förutsättningar till förändring och nya vanor.

Läs mer

Nu kan jag höra min egen ton – och det var länge sedan sist

Mitt i allt kaos, i bunkrandet av toalettpapper, pasta och handsprit. I all ovisshet, så finns det en sak som jag inte oroar mig för längre. Och det är oron för att missa något. FOMO - fear of missing out. För första gången på riktigt länge, har ett lugn smugit sig in över mig. Det är en underbar känsla.

Läs mer

Covid-19 påverkar inte bara vuxenvärlden

Den stora utbredningen av Covid-19 har inneburit en ökad otrygghet hos många barn och unga. Omställningen mot en socialt distanserad och för många barn mer uppkopplad vardag har ökat utsattheten för nätmobbing. Därför är stiftelsen Friends arbete nu viktigare än någonsin.

Läs mer

Trots socialt avstånd kommer vi närmare än någonsin

När gränser stängs och invånare hålls fysiskt ifrån varandra finns det mycket som känns hopplöst. Att inte kunna ge mormor den där kramen, att inte kunna bjuda in till födelsedagskalas för att fira eller träffa sina kollegor varje dag känns tungt. Men faktum är att vi nu har möjlighet att komma närmare varandra än någonsin förr. Både privat men även på jobbet. Eventyrs digitala strateg Sally Jönsson delar med sig av sina tankar och rekommendationer.

Läs mer

Dags att ta position

Efter att vi människor processat första delen av en kraftig förändring kommer vi till nästa fas som är acceptans. "Det är vad det är", brukar vi Svenskar som bekant ofta säga. Men alla säger inte så, vissa av oss lägger nu istället vårt fokus på nästa steg. Anpassning men framför allt utveckling.

Läs mer

Digital frukostsuccé

Sedan januari 2005 har Eventyr bjudit in till 4-5 frukostseminarier per år. Över 60 gånger har vi tillsammans med våra kunder inspirerats, nätverkat och bytt kompetens. Idag var första gången den genomfördes digitalt och över 500 personer deltog.

Läs mer

Eventyr Studios

Eventyr satsar och bygger upp flertalet digitala studios på Venue 81 mitt i centrala Stockholm.

- Vi har ännu inte sett effekten av Covid-19 och hur det kommer att påverka vårt samhälle. För våra kunder är det affärskritiskt och oerhört viktigt att öka sin kommunikation både med sina anställda och sina kunder i ett tuffare affärsklimat, säger Sofi Franzén VD för Eventyr.

Läs mer