Eventyr

Möten som skapar skillnad. Live, digitalt & socialt

What's Up

Här skriver vi om sånt som händer i vår värld

What’s Up?

Mest googlat 2019

Hur dog Josefine Nilsson, branden i Notre-Dame, Aperol Spritz och bortgångne Sara Danius ligger i topp av svenskarnas sökningar 2019. 

Läs mer

HeY Rawstraw

Eventyr brinner för företagande och har sedan några år tillbaka samarbetat med UF, Ung Företagsamhet. Vi tog oss ett snack med Rawstraw, SM vinnarna 2019.

Läs mer

HeY Sara Damber

Friends grundare Sara Damber har sedan 1997 brunnit för att stoppa mobbningen. Idag är hon styrelseordförande och fokus ligger på att höja rösten, öka på takten och förändra samhället till det bättre. Vi har tagit ett snack med Sara.

Läs mer

HeY smalare än Thord

På torsdag smäller det, årets första och största afterski på Café Opera. Vi har tagit ett snack med sångaren i Sveriges ledande afterski-band.

Läs mer

Young proffessionals har sagt sitt

Att identifiera sig med varumärket man arbetar för, att ges möjligheter till personlig utveckling och att arbetsgivaren (företaget) gör gott för miljö och människor är några av de punkter som är viktigast för young proffessionals idag. Marknaden är inte längre arbetsgivarens och förståelse för vad som attraherar personal är allt viktigare. Vi har dykt ner i Academic Works undersökning YPAI (Young Professional Attraction Index)

Läs mer

HeY Kanelbullen

På fredag den 4e oktober är det Kanelbullens dag. Förutom den självklarheten att kanelbullar är gott, vet du varför vi firar denna högtidsdag? Vi tog ett snack med kanelbullen själv för att reda ut historien.

Läs mer

HeY Jens Dolk

Jens Dolk utmanar restaurangvärlden och banar väg för en grönare riktning. Genom sitt koncept "We fight food waste" jobbar restaurangerna för att minska matsvinnet och på riktigt skapa en hållbarare matkedja. Vi har tagit ett snack med Jens som ett steg i vår satsning att skapa hållbarare event och möten.

Läs mer

HeY Charbel Gabro

Charbel Gabro är föreläsaren som berör och utmanar. Charbel föreläser om mångfald, integration och inkludering och både ifrågasätter och skakar om publiken. Dessutom har han vunnit Årets talare – Genombrott 2018, Narrenpriset 2018 och Årets Unga Let’s Create Norrköping 2018. Vi har tagit ett snack med Charbel Gabro.

Läs mer

Eventyr utökar sitt team

Hösten börjar med en riktig rivstart och vi är stolta att berätta att vi har rekryterat vinterliggare två stjärnor till vårt team. Vi välkomnar Patrik och Marcus.

Läs mer

Våga säg HEJ och förändra någons liv

I veckan började många barn skolan. Tyvärr upplever 60000 barn i Sverige idag utanförskap och mobbing. Genom ett HEJ till den som står ensam går det att förändra. Som nationell sponsor till stiftelsen Friends vill vi på Eventyr göra skillnad.

Läs mer

HeY David JP Phillips

David Phillips är presentationsgurun som vet precis vad du behöver göra för att få slut på tråkiga presentationer och sövande tal. Han vet hur man trollbinder publiken, fångar åhörarna och hur du får fram ditt budskap på bästa sätt. Eventyr har tagit ett snack med mästaren.

Läs mer

HeY Digital Detox

En digital detox kan kännas både lockande och skrämmande. Men kanske är det just under semestern som du ska passa på att testa en scrollfri tillvaro. Frågan är om du vågar?

Läs mer

HeY Mia Stuhre

Nästa vecka kickar Almedalsveckan igång med projektledare Mia Stuhre i spetsen. Vi haffade Mia och frågade om utmaningarna, trenderna och hur man sticker ut på Almedalen.

Läs mer

HeY Marie Lehmann

Marie Lehmann har guidat oss genom otaliga matcher, mästerskap och OS. Nu senast ishockey VM och snart basket EM. Vi passade på att fånga Marie mellan mästerskapen och fråga henne hur man lyckas med en intervju.

Läs mer

Underhålla och engagera 1200 millennials

Med bidraget Academic Work Family 20 år fick Eventyr och Academic Work silver i kategorin “Årets Interna Event” i årets upplaga av Gyllene Hjulet. För SES berättar Nicklas Carlström, Senior Project Manager på Eventyr, om hur de lyckades fånga uppmärksamheten hos en riktigt svårflörtad målgrupp.

Läs mer