Eventyr

Möten som skapar skillnad. Live, digitalt & socialt

What's Up

Här skriver vi om sånt som händer i vår värld

What’s Up?

Eventyr fortsätter växa – här är senaste rekryteringen

Event- och kommunikationsbyrån Eventyr kunde strax innan årsskiftet berätta att de anställt kommunikationsstrategen Martin Lee som Content Strategist. Nu inleds året med ytterligare en stark rekrytering inom området för att möta marknadens ökade efterfrågan. Ny Content Producer på Eventyr blir Annette Mörk.

Läs mer

Eventyr väcker liv i ”Heta linjen”

I tider av hemarbete, inställda arrangemang, både privata och professionella, samt begränsad kontakt med människor är det många som saknar det där spontana, kreativa och oväntade samtalet. Eventyr väcker därför liv i det forna konceptet av Heta Linjen.

Läs mer

Framtiden är inte som den brukade vara

Rubriken bygger på ett citat av baseball-legenden Yogi Berra – samma person som myntade uttrycket "det är inte över förrän det är över". När vi nu närmar oss slutet av 2020, ett alldeles speciellt galet år för många och kanske alla. Ett år som tidigt handlade om att inte ställa in utan om att ställa om, att anpassa sig till omvärldsfaktorer som vi inte rår över, dessutom i extremfart. Anpassning för överlevnad.

Läs mer

Visuell design är framtidssäkert

Visuell design handlar i grunden inte om att skapa vackra bilder; det handlar om att lösa problem. Och när världen står inför en osäker framtid kommer det att finnas många problem att lösa. Därmed också ett större behov av visuell design för att skapa en begriplig framtid.

Läs mer

Smekmånaden är över- nu är kraven högre än någonsin

Vårens omställning till digitalt arbete, möten och event skedde under speciella omständigheter och förväntningarna på kvalitén var ganska lågt ställda. Men när vi alla börjar bli varma i kläderna kommer även kravnivån höjas och vi är inte lika förlåtande. Det är dags att steppa upp!  

Läs mer

Linus Nylund ny AD på Eventyr/Tapaus

Eventyr gick tidigare i år samman med finska Tapaus med ambitionen att bli nordens ledande byrå inom event och kommunikation. Nu förstärker man det kreativa erbjudandet och rekryterar Linus Nylund som senior art director. Han tillträdde sin tjänst i augusti och kommer närmast från kommunikationsbyrån Humblestorm och har tidigare jobbat med kunder som Spotify, Microsoft, Samsung, Telia, Electrolux.

Läs mer

Glöm inte att säga “Hej”

Säg hej och avvakta med ditt maraton. Eventyr tipsar om hur man bäst kommer igång efter semestern när man inte kan gå tillbaka till sin arbetsplats utan än en gång ska installera hemmakontoret!

Läs mer

Inspirationsmorgon med Christina

Vi befinner oss i förändringarnas tid. Förändring kan både vara spännande och något vi värjer oss emot. Den 24 Juni fick Eventyrs kunder möjlighet att delta i ännu en digital inspirationsmorgon där vi bjöd in en av Sveriges mest omtyckta föreläsare, Christina Stielli för att tala på just ämnet förändring.

Läs mer

Årets sommarpratare- dessa får ni inte missa

De må ha varit en annorlunda lansering gentemot den klassiska pressträffen i Berwaldhallen, men spänningen var lika stor som vanligt. Idag lanserades årets sommarpratare och det finns helt klart ett antal spännande namn med på listan. Eventyr har listat vilka ni inte bör missa!

Läs mer

Självledarskap med Elizabeth Kuylenstierna

I den rådande situationen sitter många av oss hemma och jobbar. Vi förväntas uträtta samma arbete som vi gjorde på kontoret där vi hade rutiner, chefer och kollegor fysiskt närvarande. Hur leder du dig själv i det arbetet?

Läs mer

Det är i tuffa tider vi utvecklas

En varm aprilmorgon år 2001 klev jag in på kontoret på Skeppsbron. Jag var lycklig, men rätt slutkörd. Under helgen hade jag och mitt team genomfört en riktigt lyckad konferens i Åre för Tele2 och deras kunder. Det hade varit en resa där målgruppen haft skyhöga förväntningar och alla kollegor på byrån hade velat projektleda just det projektet. Samma helg hade ett annat team varit på Kos för att genomföra projektet kring sammanslagningen av Capgemini och Ernst & Young. 2000 personer från två olika företagskulturer skulle integreras och börja samarbeta. Gänget som kom tillbaka från den helgen var också uppfyllda, men än mer slutkörda än vad vi var. På den tiden var vi inte lika erfarna när det kom till schemaläggning och sömn var inget som stod på agendan.

Läs mer

Ännu en digital morgonsuccé

Över 600 deltagare kopplade upp sig på onsdagsmorgonen för att ta del av Eventyrs andra digitala inspirationsfrukost. Med kända ansikten som Kjell A. Nordström, Anja och Filippa, Magdalena Forsberg, Silvana Imam, Lina Hedlund och många fler, diskuterades hur begränsningar skapar förutsättningar till förändring och nya vanor.

Läs mer

Nu kan jag höra min egen ton – och det var länge sedan sist

Mitt i allt kaos, i bunkrandet av toalettpapper, pasta och handsprit. I all ovisshet, så finns det en sak som jag inte oroar mig för längre. Och det är oron för att missa något. FOMO - fear of missing out. För första gången på riktigt länge, har ett lugn smugit sig in över mig. Det är en underbar känsla.

Läs mer

Covid-19 påverkar inte bara vuxenvärlden

Den stora utbredningen av Covid-19 har inneburit en ökad otrygghet hos många barn och unga. Omställningen mot en socialt distanserad och för många barn mer uppkopplad vardag har ökat utsattheten för nätmobbing. Därför är stiftelsen Friends arbete nu viktigare än någonsin.

Läs mer