Lyxfestivalen Fyre slutade i katastrof

Tänk er en lyxfestival på en egen ö i Bahamas. Med boende i villor på stranden, vajande palmer, vip-fester på yachter, världens mäktigaste influencers på plats och med internationella världsartister på scen. På pappret låter detta som en dröm men i verkligheten blev det historiens största festivalflopp. Besökarna, som betalat runt 40 000 kr för sina biljetter, anlände till ett ofärdigt festivalområde som får Hultsfredsfestivalen att kännas glammig.

Den nya Netflix-dokumentären Fyre: The Greatest Party Never Happened berättar den bisarra historien om hur entreprenören Billy McFarland försöker skapa världens coolaste festival men som istället hamnar i fängelse för bedrägeri.

Dokumentären är en skräckfilm för personer i eventbranschen och Eventyr-medarbetare som sett filmen berättar om hur de fått hjärtklappning, yrsel, sömnsvårigheter och utslag. Eventyr har identifierat några av de punkter där detta mardrömsprojekt gick fel och sammanfattat några tips som kan vara användbara även om ditt event ska genomföras i till exempel Örebro och inte Bahamas:

Börja planera i tid

Krångla inte till det

Ha personal på plats

Ge deltagarna rätt förväntningar

Jidi Yada…

…eller anlita bara Sveriges ledande eventbyrå Eventyr så löser dom allt åt er!

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr