HeY Sarah Dawn Finer

Allas vår Sarah Dawn Finer förgyller vår december med hennes vinterturné och som julvärd på Mix Megapol. Vi tog ett snack och pratade julkänslor, nervositet och finaste julgåvan hon har gett.

HeY Sarah, vem är du?
Jag är en tjej på 38 jordsnurr som är född i Stockholm med utländska föräldrar. Jag arbetar och lever för musiken.

Vad betyder julen för dig?
Den betyder att man äntligen får lyssna på vacker och för mig ganska vemodig musik. Massor av tända ljus. Tyvärr även ganska mycket prestationsångest. Men med lite tur även massor av värme och mys.

Du är mitt uppe i din vinterturné, vad är det bästa med att turnera?
Det bästa är att få möta publik från hela Sverige. Sverige ser väldigt olika ut och vi är alla olika delar av samma folk.  Att vara ute på turné är som att leva i en liten ”hittepåvärld”. Man bor på en buss, allt man ser är hotellrum och konserthus och varje morgon börjar man en konstant resa av nervositet och på kvällen en känsla av lugn och tacksamhet.

Hur hanterar du nervositet?
Jag har nog blivit sämre och sämre på att hantera nervositet. Jag var mindre nervös förut, men det har nog att göra med att andra människor har högre förväntningar på mig nu än när jag var ny.

Du ska vara julvärd på Mix Megapol i år, vad är din favorit jullåt?
“Maybe this Christmas” av Ron Sexsmith. Sen älskar man ju klassikern The Christmas song. Av de låtar jag själv skrivit gillar jag I’ll be your wish tonight

Vad är den bästa julklapp du har fått eller gett?
Första gången jag tjänade pengar på riktigt var när jag hade skrivit min första stora hit och fick en fin STIM utbetalning. Då köpte jag en resa till Kina åt mina föräldrar. Något som de drömt om men inte haft råd med själva. Att få ge dem den resan som tack för allt stöd är bland det finaste jag har fått ge.

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr