HeY Mia Stuhre

Nästa vecka kickar Almedalsveckan igång med projektledare Mia Stuhre i spetsen. Vi haffade Mia och frågade om utmaningarna, trenderna och hur man sticker ut på Almedalen.

Hey Mia Stuhre, vem är du?

M: Jag är projektledare för Sveriges största demokratiska mötesplats, en mötesplats som byggs av alla arrangörer som bidrar med evenemang.

 

Hur många besökare väntas i nästa vecka?

M: Cirka 110 000 deltagare räknar vi med. Viking Line kommer för första gången någonsin att erbjuda kryssningsresenärer möjlighet att besöka Almedalsveckan. Tre anlöp gör de, måndag, onsdag och fredag. Kommer när de första seminarierna startar och lägger ut när talet är avslutat i Almedalen.

 

Vilken är den största utmaningen utifrån kommunens sida?

M: Hålla rent, se till att det finns toaletter och att man enkelt hittar till ett matställe 

 

Är det något särskilt tema som du ser sticker ut i år?

M: Vi har också en Gretaeffekt här, det är fler evenemang med fokus på miljö/klimat än tidigare är.

 

Hur många event är anmälda?

M: Snart passerar vi 3 600 evenemang, och det kommer fortfarande in ansökningar om att vara med-

 

Om du själv får rekommendera en programpunkt man absolut inte får missa, vilken skulle det vara?

M: Förutom att det nästan är ett måste att lyssna på talen i ett sommargrönt Almedalen, så missar jag inte Mångfaldsparaden i år! Har gått med de två åren som jag varit projektledare och känner mig så stolt och stärkt över all den kärlek som fyller luften när 4 000 personer går för allas lika rätt och värde.

 

Har du några bra tips på hur man sticker ut i bruset nere i Almedalen?

M: Det är ett brus, men jag tror att de som tänker enkelt, inte har för stor budget utan behöver vara kreativa oftast är de som lyckas få mest uppmärksamhet. Man behöver inte bränna pengar på Donners plats för att synas. Sen beror det helt på vilken effekt/samhällsfråga man driver. För vissa kanske det räcker med att träffa ett par personer, men det är de rätta personerna för att få till en förändring.

 

Tack Mia, vi ses i nästa vecka!

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr