HeY Marie Lehmann

Marie Lehmann har guidat oss genom otaliga matcher, mästerskap och OS. Nu senast ishockey VM och snart basket EM. Vi passade på att fånga Marie mellan mästerskapen och fråga henne hur man lyckas med en intervju.

HeY Marie Lehmann mångårig reporter och programledare på SvT-sport! Vad händer?
M: Hej! Jag har just avslutat en väldigt rolig period med bland annat ishockey-VM, först för damer och nu senast herrar.

Vad är roligast med ditt yrke?
M: Förutom att sport och journalistik alltid intresserat mig, långt innan jag började på Journalisthögskolan och sen på SVT Sport, så är det variationen i mitt jobb som är det roligaste. Som nu senast – dam-VM programledde jag i en studio hemma, herr-VM i en studio på plats i Bratislava. Samma sport men olika förutsättningar och utmaningar.

Vi på Eventyr talarcoachar många föreläsare och modereratorer i olika sammanhang. Vad tycker du är viktigast när man ska leda ett samtal?
M: Att lyssna.

Hur gör du för att den du intervjuar ska känna sig trygg och ”öppna sig”?
M: Samma sak här: lyssnar. Och är förberedd, påläst.

Vad bör man undvika?
M: Låsa sig i egna värderingar och åsikter.

Vilken intervju är du mest nöjd med och varför?
M: Är lika tacksam över varje spännande möte och intervju som jag får uppleva. Och jag analyserar ofta efteråt – vad blev bra och vad kunde ha blivit bättre. Och varför. Sen går jag vidare.

Att stå på scen eller synas i media innebär att många har åsikter om det man gör. Hur hanterar du det?
M: Det är svårt ibland. Bästa sättet är att med jämna mellanrum stänga ner sociala medier och ägna sig åt det riktiga livet, de människor som du trivs att umgås med. Numera är det bara deras samtal/sms/snap som släpps igenom när jag är ledig.

Tack Marie! Ska bli roligt att få se dig igen under basket-EM

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr