HeY Måns Möller

Eventyr tog ett snack med sommarprataren, komikern och programledaren Måns Möller!

 

Hey Måns Möller! Hur är läget?

Svar: Gött, tack.

 

Vilken hektisk sommar du verkar ha med inspelning av Stjärnorna på slottet, Stand up-turné, din och Özz Nujens föreställning Världens historia och nu Sommarpratare den 3 augusti!

Svar: Ja, sommar -19 har jag mycket. Men inget av det där känns egentligen som jobb. Stjärnorna på slottet var bara några dagar av skratt, glädje och möten med fantastiska människor. Özz är min bästis så att få vara med honom är en ynnest och bara skoj. Sommarpratet däremot är inte lika lätt. Stor ära, stora krav. Det är som en redovisning i plugget – ska bli skönt när det är över. På högstadiet körde jag med att hunden ätit upp mitt manus, det håller inte riktigt här.

 

Vad kommer ditt sommarprat att handla om?

Svar: Jag får egentligen inte säga nånting i förväg, men bland annat om varför jag håller på att cykla jorden runt. I slutet av augusti drar jag till Ryssland och fortsätter.

 

Du cyklar med ett team och talar mycket om att alla är viktiga i ett lag, att alla kan och måste bidra. Hur hittar man det man är bra på och kan bidra med?

Svar: Det handlar om att få chansen att testa olika saker, att alla ges utrymme att både misslyckas och lyckas. Ser man till yngre människor och människor med svårigheter är det viktigt med en låg tröskel.

 

Det är väl en del av vad ni gör genom organisationen Viggo Foundation?

Svar: Precis. Där ger vi unga med olika typer av funktions- och förståndsutmaningar möjligheter testa en massa olika grejer. Att hitta ”sin grej” kan förändra livet.

 

Eventyr samarbetar med organisationen Friends. Vad tycker du är viktigast att göra om man ser nån som blir orättvist behandlad?

Svar: Jag berättar ibland om min son Viggo som har autism. Och hur föräldrar till hans polare inte visste hur, eller inte orkade hantera det. Viggo blev därför bjuden på allt färre kalas och blev mer och mer ensam. Jag tycker att det är viktigt att alla får vara med! Först då kan vi lära känna varann, våra olikheter och därmed också öka förståelsen för olikheterna.

 

Tack Måns för att du tog dig tid, och lycka till med allt fina arbete du gör.

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr