HeY David JP Phillips

David Phillips är presentationsgurun som vet precis vad du behöver göra för att få slut på tråkiga presentationer och sövande tal. Han vet hur man trollbinder publiken, fångar åhörarna och hur du får fram ditt budskap på bästa sätt. Eventyr har tagit ett snack med mästaren.

HeY David, vem är du?
Mitt namn är David JP Phillips och jag hjälper människor att växa och hitta sin potential.

Varför är du så fascinerad av presentationer och tal?
Alla människor har så oändligt mycket potential och jag har under de 10-15 åren som jag har jobbat med kommunikation insett att; kan jag stärka en person på insidan genom självledarskap och ge dem de rätta teknikerna, ja då blir de oövervinnerliga.

Vad gör man oftast för fel?
Det vanligaste felet är att man inte talar från hjärtat. Många tror att Powerpoint är presentationen och det är oftast där det går fel. Om man tänker att Powerpoint är presentationen så ställer man sig på scenen, läser innantill och den del av hjärnan som är känslostyrd inaktiveras. Då tappar du känslan och kontakten med din publik. Det som är fantastiskt med känslor är att de driver alla beslut som vi tar i våra liv. Så om du som talare inte framkallar några känslor, så kommer du heller inte framkalla några genuint drivande beslut hos din publik. Så tala från hjärtat och se inte Powerpoint som din presentation, men använd det gärna som ett komplement.

Vad vill man framkalla för känslor i en presentation?
Det beror på vad man vill uppnå, vad man vill ha ut av publiken. Det är häftigt, jag undervisar i hur alla våra signalsubstanser (dopamin, serotonin, oxytocin, endorfin m.fl.) fungerar och vill man tex skapa en närvaro och tillit hos publiken, då vill du framkalla känslor i form av empati och signalsubstansen oxytocin. Då gäller det att bygga in det i sin presentation. Till exempel genom att dela med dig av något personligt så publiken kan lär känna dig.

Om man är nervös att stå inför en publik, vad kan man göra då?
Oxytocin är antagonisten till kortisol. Kortisol är det som får hjärtat att pumpa, stressen och nervositet. Om du då kan injicera oxytocin så går kortisolet ner. Jag själv kollar alltid på film på min dotter innan jag går upp på scenen. Då har jag sänk till kortisolet och är närvarande när jag börjar min presentation.

Kan du dela med dig av dina tre bästa tips?
– Utgå alltid från den andra personens varför. Kommunicera inte utan den andra personens värde i åtanke.
– Hitta ditt varför. Om du bara fokuserar på leverans tappar du genuiniteten. Vad gör din presentation för skillnad för publiken. Vad vill du uppnå?
– Var närvarande på plats, injicera oxytocin och andas.

Avslutningsvis: ”It’s a skill not a talet”. Alla kan bli briljanta talare! Det är upp till dig att lära dig med om hur.

Vill du lära dig mer av David? Ta kontakt med oss!

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr