Google Home har hittat hem till Eventyr

Med ambitionen att vara Sveriges ledande eventbyrå – live, digitalt och socialt – testar Eventyr nu att koppla upp Google Home på sitt kontor. De smarta högtalarna har oändliga användningsområden och möjliggör röststyrning av uppkopplade prylar så som lampor, pluggar eller tv-apparater.

”När Google Home kopplas upp med appen Google Assistant, kan den besvara dina frågor, kolla ditt schema eller spela en viss låt på Google Music eller Spotify. Du kan även be Google Home slå på ett behagligt ljus vid ett särskilt klockslag och väcka dig till din favoritlåt. Den kan läsa de senaste nyheterna, berätta om snöläget på Åreskutan och berätta om trafikläget där du bor”, berättar Kristoffer Schjött-Quist, grundare och konceptutvecklare på Eventyr.

I Eventyrs digitala studio på Skeppsbron i Stockholm används assistenten för att styra ljussättning eller andra teknikscenarion. Det är ett utmärkt sätt att visa kunder hur olika miljöer och upplevelser enkelt kan skapas och styras via röstkommunikation.

”Många av våra kunder efterfrågar relevanta och engagerande konferenser kring digitalisering och är nyfikna på de otroliga möjligheter som finns idag. Under de senaste åren har vi exempelvis använt människoliknande robotar på scen för att moderera möten. Robotar har även använts för att uppmärksamma mötesdeltagare på hur AI kommer påverka deras framtid. Röststyrning är en oerhört spännande och viktig del av den digitala utvecklingen. Det kommer i längden inte vara hållbart att spendera så stor del av vår vakna tid med att blicka ner på en skärm. Vi är högst troligt den första och sista generationen som kommunicerar genom knapptryckningar på en telefon i handen”, fortsätter Kristoffer Schjött-Quist.

”Men det gäller att vara aktsam”, säger Niclas Rahm, Creative Director på Eventyr och höjer ett varningens finger. ”Google Home är en smart högtalare som lyssnar på vad du säger. Med modern hackerteknik är det inte uteslutet att någon obehörig kan avlyssna dig där du använder assistenten, så som i hemmet eller på arbetsplatsen. Lösningen är en knapp du ska hålla koll på. Google Home Mini har en strömbrytare till mikrofonen och på Google Home finns en mute-knapp. Det här är egentligen inget nytt, utan samma sak gäller alla dina uppkopplade prylar. IoT, Internet of Things, innebär oändliga möjligheter men också risker”, avslutar Kristoffer Schjött-Quist.

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr