Eventyr går samman med finska TAPAUS – bildar Nordens största eventbyrå

Nu går Sveriges ledande event- och kommunikationsbyrå Eventyr samman med finska TAPAUS. Tillsammans bildar de Nordens största och ledande eventbyrå, och breddar därmed sitt erbjudande till hela den nordiska marknaden.

Sammanslagningen innebär att båda företagen kommer att fortsätta arbeta oberoende, men drar fördel av varandras unika styrkor.

– Efter en noggrann undersökning av den svenska marknaden förstod vi att Eventyr är den ledande aktören, så de var helt klart vårt förstahandsval. Vi är oerhört glada över att vi nu inleder ett samarbete, eftersom vi delar samma värderingar och ambitioner. Vi vill båda lära av varandra och driva branschen framåt. Genom att gå samman är vårt mål att bli Nordens ledande eventbyrå, säger Timo Aalto, VD på TAPAUS.

Eventyr grundades år 1995 av Kristoffer Schjött-Quist och Sofi Franzén. Sedan dess har Eventyr växt och blivit  en flerfaldigt prisbelönt event- och kommunikationsbyrå bestående av 32 medarbetare på Skeppsbron i Stockholm. Eventyrs VD Sofi Franzén utsågs till Årets VD 2018. De båda bolagen TAPAUS och Eventyr delar liknande företagskultur, där personalen är kärnan i allt.

– Under de senaste åren har vi utvecklat byrån som vuxit från 100 till 160 miljoner kronor i omsättning med många lojala kunder. Vi har märkt att många av våra befintliga kunder är intresserade av ett nordiskt erbjudande. Därför känns det riktigt spännande att samarbeta med TAPAUS i det här skedet och som ett viktigt strategiskt steg för oss. Ambitionen är att vi tillsammans kommer att sätta en ny standard för branschen. De stora vinnarna av detta kommer att bli våra kunder, säger Sofi Franzén, VD på Eventyr.

Svenska företag har under många år satsat på upplevelser och events som ett sätt att engagera sina anställda. Även i Finland ser man nu en ökad efterfrågan av detta, då nya generationer och en snabbt föränderlig arbetsmarknad tvingar finska företag att investera mer i att engagera nuvarande anställda såväl som att attrahera nya.

– Eventyr har en fantastisk expertis när det kommer till att skapa medarbetarupplevelser, vilket kommer hjälpa oss utveckla kvaliteten på våra kunders B2E-events och samtidigt stärka våra egna kunskaper inom området. Med sammanslagningen vill vi också bli branschens bästa och mest tilltalande arbetsgivare i både Finland och Sverige, säger Timo Aalto och fortsätter:

– Sverige är den mest naturliga marknaden för oss att växa på när vi nu fortsätter att implementera vår tillväxtstrategi. Att kombinera TAPAUS kompetens inom företagsevents med Eventyrs expertis inom medarbetarupplevelser är ett vinnande koncept för den nordiska marknaden.

TAPAUS Group beräknas ha en nettoomsättning på omkring 50 miljoner euro år 2020 och bolagsgruppen fortsätter att arbeta för ytterligare tillväxt i Norden. Sammanslagningen ägde rum i januari 2020 och Sofi Franzén kommer att stanna kvar som VD för Eventyr och går även in som partner i TAPAUS Group.

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr