En festival dör och en föds

Berlin, Paris – och Stockholm. Musikfestivalen Lollapalooza, en av världens största, kommer till Sverige. Arrangemanget går av stapeln i Stockholm helgen den 28-29 juni 2019.

Nyligen fick vi reda på att festivalen Bråvalla läggs ner. Ungefär samtidigt avslöjade en av våra samarbetspartners Live Nation att de tar den internationella musikfestivalen LOLOPALLALOZA till Stockholm 26-28 juni nästa år.

”Väldigt stor satsning”

Lollapalooza blir Live nations största festivalsatsning någonsin.

– Vi pratar inte pengar såklart, men det är en väldigt stor satsning att ta en stor internationell festival till Stockholm, det kan jag säga, säger Anna Sjölund, vd för Live nation.

De senaste åren har både Hultsfred och Bråvalla lagts på is och det har pratats om en ”festivaldöd”. Men Anna Sjölund tror trots det att Lollapalooza har en plats på marknaden.

– Jag tänker att det alltid finns plats för Lollapalooza i vilken stad som helst, det är väldens bästa festival. Festivaldöd, jag vet inte. Festivaler kommer i cykler. En del håller ett tag och det beror på vad man gör med det. Jag är helt övertygad om att det här kommer bli en fantastisk festival som kommer hålla länge.

Grundades 1991

Artisterna som spelar på Lollapalooza kommer att presenteras under 2018. Då släpps också biljetterna.

Lollapalooza grundades som en turnerande festival 1991 och har de senaste åren besökt länder som Chile, Brasilien, Argentina, Tyskland och Frankrike. Stockholm blir det sjunde tillskottet i raden städer.

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr