Eventyr

Möten som skapar skillnad. Live, digitalt & socialt

Olearys – Konferens i öknen

Plats Dubai

Antal 150 personer

Uppdrag/Utmaning:

O’learys samlar alla sina franchisetagare en gång per år är för att inspirera, informera och skapa kunskapsöverföring. Det kan man göra på många sätt men utmaningen den här gången var att hitta ett koncept, en plats och ett upplägg som känns Dubai, O’learys och som skapar en ”WOW”-känsla.

Lösning:

Alla O’learysrestauranger ligger faktiskt inte i storstäder, arenor eller på flygplatser. En ligger tex nästan mitt i öknen i en stad som heter Fujaira cirka 1 timme från Dubai. Utan att deltagarna visste om delmålet tog vi oss dit med jeepar genom ökenlandskapet. En av lösningarna på plats var att vi utnyttjade alla tv-skärmar som alltid finns i O’learys restauranger och skapade ett annorlunda och ett innovativt konferenspass. Med Kristoffer Schjött-Quist som programledare direktsände vi en specialanpassad tv-show med några av deltagarna som gäster. O´learys egna chefskock flögs ner och såg till att gästerna fick prova på både nya rätter samt lokala specialiteter som endast finns på menyn i Förenade Arabemiraten. Efter att över 600 kycklingvingar gått åt, avslutade gruppen med att tävla i drift gokart på den angränsande gokartbanan.

Resultat:

Gästerna fick en wow upplevelse då de efter 1 timme i öknen helt otippat fick komma in i en Olearysrestaurang. Ledningen fick också en anledning till att testa hur det skulle vara att sända liveshower i deras egna restauranger. Många deltagare påpekade att de tyckte det var en kreativ och uppskattad aktivitet. Wow så lyckat eftersom ordet konferens inte nämndes någon gång.