Eventyr

Möten som skapar skillnad. Live, digitalt & socialt

ICA 100 år – Framtidsmöte

Plats Annexet maj 2017

Antal 1500 personer

Uppdrag/Utmaning:

Mötet kring mat kommer att fortsätta förändras i samband med att vår omvärld förändras och världen krymper. ICA vill visa att de ligger i
framkant och tar lead in i framtiden. Att ICA på ett klokt sätt bygger sin framtid kring kundinsikter som kommer ha bäring på 2040.

Lösning:

Ett ”Framtidsmöte” utformades dit ICA’s ledning, ICA-handlare, forskare, politiker, journalister och personer från intresseorganisationer blev inbjudna. En undersökning på 00-talisterna och deras förväntningar kring framtidens mat, matupplevelser och tankar kring matmötet genomfördes under ett par månader innan Framtidsmötet. En paneldiskussion och resultatet av rapport presenterades på ett innovativt sätt där en positiv beskrivning av framtiden målades upp genom ett urval av omvärldstrender och samhällsströmningar. Deltagarna fick bland annat se inblickar i framtiden genom att ”färdas” genom en tidsmaskin in i densamma.

Resultat

Mötet fick högsta utvärderingsbetyg av deltagarna. Rapporten och innehållet som presenterades på mötet fick stor uppmärksamhet i press och branschtidningar. Närvarande deltagare fick på ett innovativt och inspirerande sätt ta del av insikter kring hur 00-talisterna som framtidens kund 2040 kommer att påverka dem.

"Varmt tack för ett helt fantastiskt genomförande. Ni är verkligen ett superproffsigt team och jag är så imponerad över hur ni levererar."