Eventyr

Möten som skapar skillnad. Live, digitalt & socialt

Årets mest hållbara företag 2021

March 31, 2021

Vi är stolta över att jobba med några av Sveriges mest hållbara företag. På listan hittar vi bland annat ICA, Apotek Hjärtat och Systembolaget. Vår Head of Sustainability Josefine Mill delar med sig av sina tankar.

Vi vet att hållbarhetsfrågan står högt på agendan hos många våra kunder sedan flera år tillbaka, men ser också att pandemin satt utvecklingen på fast forward det senaste året. I kombination med ett ökat behov av att stärka företagskulturen blir hållbarhetsarbetet en naturlig och viktig del i kommunikationen. Jag tror många företag varit osäkra i hur man tar kommunikationen och transparensen vidare till nästa nivå samtidigt som man är tacksam över det intresse som finns hos målgrupperna. Förhoppningsvis genererar det nu en lite extra boost i att fortsätta utvecklas och involvera fler parter i arbetet.

Eventyr och hållbarhet

Eventyr har under alla år värnat om hållbarhet och haft det högt på agendan. Men under 2021 kommer flera spännande satsningar inom hållbarhet även från vårt håll. Vi fortsätter självklart med att stärka och utveckla oss internt men tar också stora steg framåt i samarbetet med våra kunder och leverantörer. Vår egen klimatberäknare används nu för att beräkna Co2e i alla våra projekt och från och med sedan 1 mars inkluderar vi även klimatkompensation i alla våra offerter. Genom kunddialogen kring minskad klimatpåverkan kan vi sätta tuffare mål och i allt högre grad involvera våra samarbetspartners i utvecklingen av klimatsmarta lösningar. Jag hoppas vi kommer se många fler hållbarhetsinitiativ som inte ”bara” är Corona-relaterade under 2021. Bara senaste året har flera fina branschexempel på samarbeten och cirkulär ekonomi uppmärksammats, framför allt utifrån matsvinnsaspekten. Förhoppningsvis följer nu liknande samarbeten även kring event-material som idag till stor del blir avfall efter avslutat event.

Inspirationsmorgon tema hållbarhet

Den 21 april pratar vi mer hållbarhet under vår inspirationsmorgon. Har du inte fått en inbjudan, hör av dig till din kontaktperson på Eventyr!

I mitten av maj presenteras också vinnaren av Årets Hållbarhetsinsats inom svensk mötes- och evenemangsnäring där Josefine för andra året i rad sitter med i juryn.

 

Relaterat