20 år av förvirring, frustration och frekvent felanvändning

Avsaknaden av eller feltolkningar av Emojis kan vara enormt förödande för en konversation. Bajskorv eller chokladmousse? High five eller tacksamhet? Emojins 20 årsdag till ära listar Eventyr 10 emojis du troligen använt helt fel. Nu har du chansen att göra rätt innan 230 nya Emojis släpps.

pastedGraphic.png
Den vinkande gubben varken vinkar eller gör ”jazz hands” utan vill bara ge dig en kram.

pastedGraphic_1.png
Bongotrumma eller en konstig sak med gult klegg. Kanske inte den mest använda emojin men om du ska laga trendiga sötpotatispommes så har du kommit rätt. Denna emoji ska nämligen illustrera en rostad sötpotatis. 

pastedGraphic_2.png
Någon som gråter eller snorar? Faktum är att gubben bara är trött. Ska vi anta att droppen är dregel då eller? 

pastedGraphic_3.png
Arg, frustrerad eller ledsen? Nej denna ska du använda om du är super-duper-mega-jätte-trött. Notera att då ingår inte dregel längre.

pastedGraphic_4.png
Duktig flicka, ”I told you so” eller ”heja mig”. Nej du, denna får du bara använda om du är eller ska skriva om en receptionist. 

pastedGraphic_5.png
Denna används ofta när något är roligt, knasigt eller när man retas. Men faktum är att det betyder att maten va god. Mums! 

pastedGraphic_6.png
Någon gång skrivit ”Besöker mamma på sjukhuset” följt av det rosa huset med ett H på? Då är du helt ute och cyklar, H:et och hjärtat står nämligen för ”Love Hotel” och är helt enkelt ett hotell där du kan hyra rum per timme.

 pastedGraphic_7.png
Stjärna, guldkant eller kanske till och med ett stjärnfall? Nej denna betyder att du är yr eller dizzy. Same same but different.
pastedGraphic_8.png

Smileyn som ser ut att ånga av ilska och frustration är i själva verket enligt originalbetydelsen i Japan en min för triumf.

pastedGraphic_9.png
Ballerina eller posering? Nejdå, denna tjej visar att hon är okej, likt någon som varit i nöd. 

[addtoany]
Copyright © 2021 Eventyr